tirsdag 12. januar 2010

Innestengt i leiligheten

Da både Mato og Mush forlot skuta grytidlig i dag morges, lå begge mzunguene snorkende under hver sin myggnetting, fullstendig uvitende om at dette skulle bli en skikkelig "hjemme alene"-dag!

For etter nøkkelknekkingsmanøveren i går sto vi uten nøkkel, og her må vi låse oss både ut og inn... altså; De etterlatte grevlingene var innelåst i sitt eget hjem!! ...og til du som tenkte; "Det er vel bare å hoppe ut et vindu..!?" ..åå neida! 7 meters asfalthopp ikke sabla fristende!

Men Mato hadde fortalt han regnet med være tilbake i 10-11 tida så vi senka skuldrene, og satset på en rolig formiddag. Etter den daglige sovesal-stue-omrydningsprosjekt startet vi å lage te/chai på ekte Kenyansk vis! Vi ble begge avslørt i å ikke ha tatt nevneverdig del av dette tidligere, og blandingsforholdet som selvfølgelig ikke står oppgitt noe sted hadde vi ... NULL peiling på... Etter mye om og men satt vi igjen med en utvannet og oversukret drikke som vi ikke orket særlig mer enn en halv kopp av hver. Men det SÅ veldig bra ut da! Den liknet veldig på den ekte varen!! ...og vår kjedefiksingsvenn fra Chrisc som dukket opp senere på dagen syns at teen var utsøkt og slurpet i seg de siste to literne vi hadde laget. Vi er vel bare for godt vant vi som har blitt servert Kristin sin chai de siste ukene!

Etter noen dager med endel skyer og også regn, der Kenyanerne klager på kulda og ler av oss bleikinger som labber rundt og svetter, fikk vi i dag vår gode venn, SOLA, tilbake igjen. Eneste problem var at vi ikke kom oss ut av huset og verandaen som er dekket av tak hele veien, slipper svært lite sol inn. Her måtte vi virkelig jobbe for å få utnytta den sola vi klarte å få tak i (se bilde). og mens vi på skift lå ute eller satt inne og spilte Tony Hawk på PlayStation rundet kl.13.00, og vi var stadig hjemme alene.

Da klokka ble fem fikk vi livstegn fra vår gode venn, Mato. Han hadde med seg Kanini og ei venninne til som vi så hjertelig ønsket velkommen til klesvaskingskalas!! Pr nå, kl. 00.05 er verandaen stappfull av klær, og to svært trøtte damer har tatt kvelden etter en heroisk innsats!!

Tor Håkon har i tillegg fått klippa hår og skjegg hos den lokale barberer`n. Her var ingenting overlatt til tilfeldighetene. Barberer`n finpussa kriker og kroker på hodet og i ansiktet til Seljordingen vår, som kunne meddele at 45-minutter`n i frisørstolen var verdt alle de 70 Kenyanske Shillingene (ca kr 6,-).
Det stiligste er at de faktisk ikke hadde saks! Alle bare sveiver over det som er med maskin!! Plutselig er skinna-Martin ikke lenger så rar likevel... hæh! ;)


Keyansk te er ikke barebare... ALT foregår på slump, og vi har ikke gjort et før...
"...også tar vi bare litt vann og litt melk, også koker vi det opp. Gjør vi`kke det a? Også må vi ha litt te oppi! Oisann! Det ble kanskje litt mye... ja, men da bare sper vi på med litt sukker. Da blir det digg!! Blir det ikke det a?"

Full tanings på verandaen! Jobber hardt for å ikke bli lagt merke til i folkemengdene her nede... Vi har ikke lenge igjen nå!!

Små-kjipt når Memory-cardet på PlayStation plutselig viste "Damaged!", og hele dagens "arbeid" var fullstendig smuldret opp!

Kvinnene vasker klær.. MYE klær!

Mens gutta nyter Cola og Mandasi.

Tor Håkon tester ut den lokale barberer`n!

...og resultatet: Upåklagelig!!

Kveldsmat. Mato og Kanini

7 kommentarer:

  1. Du kler virkelig å stå ved den chai-gryta, Tor. Skulle jo nesten tro du hadde gjort det før?! :D

    Og klesvask-kalas høres digg ut. Cola for menn, og vasking for kvinner.
    - Men det er jo sånn det bør være! (eller hva,Kjetil...? :P )

    Men når det er sagt; gratulerer med brunere farge og klipp! :) King.
    Dere er noen prakteksemplarer av noen grevlinger. Hils Mato og Kanini.

    SvarSlett
  2. Heiheihei.
    Jeg har støtt på samme utfordring som dere.. Jeg står her med tre poser chai, men jeg har jo ikke peil på hva jeg skal gjøre med de... Noen som kan hjelpe som har erfaring med Chaiproduksjon?

    Her sitter jeg forresten i stua med to dunjakker.. Har dere kjøpt dunjakke der nede enda?

    SvarSlett
  3. Hei

    Synes eg har lagt merke til noko kvinnediskriminerande holdningar tidlegare og, men i dag var det reint ille,huff, huff. Dette kan ikkje staute norske gutar vera kjent av. Men så ser dekkon korleis det går når ein ikkje har teke del i matlaging tidlegare:-). Nå nærmar det seg slutten av turen og det har vore moro og beroglegande for mor å fylgje turen på bloggen. Mato har verkeleg gjort ein fantastisk innsats for dekkon.
    mamma aud

    SvarSlett
  4. Martin og Tor Håkon13. januar 2010 kl. 11:08

    Føler vi møter litt negativitet idag og ønsker derfor å bruke vår rett til forsvar:

    - Vi har vært deltakende i matlaging.
    - Som ekte lokale føyer vi oss inn i kenyansk
    kultur og her skal ikke mannen vaske.
    - Vi har tidligere forsøkt klesvask, men ønsket
    denne gangen reint tøy og gav en
    inntektsmulighet til noen som er takknemlig
    for å kunne hjelpe til og tjene en slant.

    Litt som Robin Hood egentlig :p

    - Kjetil: Idag laga vi vellykka chai og noterte
    oppskrifta ! Den er selvfølgelig konfidensiell
    og deles kun på lukkede nettsamfunn så mail
    kan ventes.

    SvarSlett
  5. Til Aud Lie Solheim:
    Kjente jeg måtte slå et slag for gutta! For det er nok mer kvinnediskriminering på bloggen enn "in real life". Tror du ville vært imponert. :)

    Tea-time:
    1.Ta ei gryte.
    2.Ha i ca like mye vann og melk, men ganske litt mindre melk.(gjerne feit melk).
    3.Når det begynner og bli skikkelig varmt,men ikke koker, heller du Chai i gryta og rører med t-sila. Når det koker er den ferdig.
    Sweeeet. ADD SUGAR!!!!

    SvarSlett
  6. Hei
    Ok, dette høyrast meir betryggande ut.

    SvarSlett
  7. Grattis med klypp toro, du blei jo reine hunken! Godt flere har skjønt at kooort hår er tingen!gleder meg te å smake chaien dykkårs når dykke kjæme te fedrelandet! Gled dykke te å komme heim te muzungoane i norge, her er alle kvite som ull... gode sjanser for mobbing!

    SvarSlett