tirsdag 5. januar 2010

5 januar

Endelig skulle vi få delta på Sport Outreach skolen i Mukuru-slummen. I og med at matatu-streiken fortsatt pågår tok vi beina fatt i 9 tiden. Lokalbefolkningen blir ikke reint lite overraska over å se oss muzunguer gående. De fleste hvite i dette området kjører privatleide biler, men vi kjører matatu eller går.

Rundt 10 ankom vi skolen og vi møtte 353 flotte og gira elever som nærmest kastet seg over oss. Uteområdet der var på størrelse med en volleyballbane, det var 10 klasser med 30-40 i hver i klasserom på ca 12 kvm! Grunnet mye mangel på skolegang var det store aldersforskjeller i de ulike klassene da de ble delt etter nivå.

Vi lekte og hadde det kjempegøy med barna i en periode før vi delte oss i to og ble med to av elevene hjem for å se hvordan de bodde og møte familien. En veldig interresant opplevelse da vi fikk muligheten til å stille spørsmål angående alt vi måtte lure på.

Tilbake på skolen lekte vi videre og da det kom en lastebil med mat og ved fikk vi se engasjement og innsatsvilje på et høyt plan. ALLE elevene løp ut, og samarbeidet flott med å stable opp ved på kreative måter og bar dette inn på skoleområdet.

I 14 tiden begynte vi turen tilbake til leiligheten. En småsliten gjeng slengte seg på sofaen en halvtimes tid før Kristin, Martin, Kjetil og Mato tok turen ut igjen for å hjelpe til med utdeling av utstyr i Mathare-området. Tor Håkon (med et kjedelig sår under foten) og Daniel var ikke i storform og ladet opp batteriene i leiligheten i mellomtiden.

I morgen går turen tilbake til skolen og vi ser frem til mer aktivitet med engasjerte små barn.

Klokka runder 22.30, og gjengen er samlet i leiligheten igjen. Kveldens utflukt for Kristin, Kjetil, Mato og Martin ble litt annerledes enn først ventet. Men i positiv forstand!!
Vi ble hentet av vår venn Geoffery som vi hadde avtalt med. Han hadde tatt med seg to venner til bilturen, og dermed var vi 7 stk som skulle sitte i 5-seteren. Plutselig var det egentlig greit at Tor Håkon og Daniel hadde bestemt seg for å være hjemme... Med to i passasjersetet og fire baki fikk vi sniki oss forbi politiet godt beskyttet av sotede vinduer. Kun distrahert av en liten pit-stop da vi gikk tom for bensin ca 2 minutter etter å ha passert bensinstasjonen...

Når gjengen ankom plassen var det full fres på fotballbanen, og vi ble tildelt hver vår vest og kastet utpå. Gøy spille litt skikkelig fotballtrening, selv om beina antakeligvis kommer til å være relativt stive og støle i morgen!! Når klokka tikka halv sju ble det for mørkt til å spille videre, og vi ble hengenede å prate med spillerne og lederne for fotballen, før vi ble invitert av gårde på kveldsmiddag. Nydelig middag med trivelige og gjestfri folk! og en av gjestene... en Kenyansk kvinnelig landslagsspiller!! Liite vi fiksa bilde!!!

Dagens gode nyhet: Matatustreiken er over!!!


Kanskje ikke så rart at folk kikker etter oss når vi går gjennom byen. En mørkhudet Egon Olsen ville vel overrasket i Norge også?

Matatuene er parkert og sjåførene streiker.

Full aktivitet i skolegården.

Klasserom og lærerværelse. Blide elever som stortrives på skolen.


Dugnadsånden er sterk og vedbæringa går som hakka møkk. To kubber på langs, resten oppå.

Sceneskifte. Team Norge stilte opp for å dele ut noe greier, men blei utfordret til en fotballmatch. Etter en peptalk og obligatorisk bildetaking var laget klart.




Fin treningsøkt og mange gode Kenyanere!

Supporterne var i ekstase!

Mato, presseansvarlig.

Samling etter treninga.

"Vi er talentspeidere fra Norge."

Kjekt å bli kjent med nye mennesker!

Får hu plass i håndbagasjen tro?

Bilde med en kvinnelig kenyansk landslangsspiller! (Hu til høyre)

1 kommentar:

  1. Heisan på dere i Nairobi. Er imponert over deres innsats og pågangsmot og Mato er en flott guide. Gleder oss til å høre mere.
    Oppdateringene på denne siden er helt fantastisk og det er moro å følge med. Oppfordrer dere til å ta kontakt med helsepersonell hvis/når dere får skader eller sår på beina, men dere har kanskje kontroll? Her er det fiskekaker og minus 15 grader, så vi koser oss inne. Hilsen her fra Skien, pappa Anders

    SvarSlett