mandag 4. januar 2010

4 januar

I dag var planen å besøke en av de jentene vi var med i Mombasa i Mathare-slummen.
Når vi våknet opp og såg tv/hørte på radioen ble det plutselig endring i planene, alle matatuene var nemlig i streik. Det har seg sånn at politiet stadig vekk stopper disse og gir de bøter for alt og ingenting og grunnet dette vil de nå si ifra. Utenom om de få som har egen bil, og de som kommer seg på en kommunal buss må resten ta beina fatt for å komme til jobb, skole etc.
Vi tok oss en vandretur i området hvor vi bor, fikk tatt ut noe penger og var på handletur på second-hand markedet. 6 par sko for 650 kr må kunne defineres som god pruting :)
Det var en merkelig opplevelse å kunne gå langs veien uten full trafikk hele tiden og vi fikk oss en rolig og deilig dag i nabolaget !
En nydelig middag er fortært, Martin presterte å tygge i seg et helt hønebein og har derfor gjort seg fortjent til en stk levende høne fra Tor Håkon. (veddemål)

I morgen skal vi delta på en skole i Mukuru-slummen og ser fram til å møte alle barna!

4 kommentarer:

  1. Må bare si at det er utrolig spennende å lese bloggen deres! :) Dere er flinke til oppdatere!! *tommel opp!* Dere er heldige. Det virker som dere får oppleve en hel del mannen i gata aldri får ta del i!!

    SvarSlett
  2. Hei Daniel og alle sammen!
    Morro å se alle de fine bildene og lese det dere skriver. Dere er jammen flinke. Håper dere får mange gode opplevelser i dagene som er igjen. Her i Kvieseid er det kaldt, -20, og det snør nå.
    Hilsen mamma Esther og pappa Tore

    SvarSlett
  3. Hei.. Vittig at dokk er blitt kenyanarar allerede, utroli bra! Drømmen e vel senka hiace med lydanlegg nå?! Og klistermerker... Kos dokke ein haug, må dokk alle få kvile i Guds velsignelse og fred!

    SvarSlett
  4. Hei Tor Håkon og dekkon andre.
    Dekkon er jammen flinke til å oppdatere bloggen. Det er moro å lese om turen og ikkje minst å sjå alle bileta. Henrik syns det er veldig stas at onkel Tor Håkon har sett løve på ordentlig. Han vil gjerne sjå løve sammen med onkel TH og Martin att i dyreparken til sommaren. Snakkast. Klem frå Elisabeth

    SvarSlett